Gotvach.bg»Статии»Кулинария»Малините са универсален доктор

Малините са универсален доктор

AdminAdmin
Администратор
95442k
Малини

Дребните червени плодове са изключително вкусни и много полезни. Оказва се, че малините имат силно изразено противотемпературно действие.

Това е така, защо в съдържанието си малините имат значително количество салицилова киселина. Ето защо при леки настинки не е задължително веднага да прибягвате към блистерите с лекарства. Отвара, приготвена от кипнати сухи плодове, според някои лечители има свойството да сваля телесната температура. Този чай ще ви избави от простудните заболявания, без да се налага намесата на медикаменти.

За целта си пригответе плодова отвара по следния начин: в един литър кипяща вода пуснете 2 супени лъжици сушени малини. Варете не повече от 5 минути. В началния стадий на заболяването за осезаем ефект е необходимо в продължение на един час да изпиете поне 2-3 чаши малинов чай.

Малинки

Малините имат много добър резултат и при подобряване на храносмилането. Препоръчва се като облекчаващо и вкусно средство срещу стомашни болки.

Високата им киселинност помага и при стомашно-чревни разстройства. Малините са диетичен продукт, който без проблем може да се използва в менюто на хора, подложени на специален хранителен режим, чиято цел е загуба на килограми.

Плодове Малини

Оказва се, че приемът на няколко шепи малини може да се окаже най-доброто решение при махмурлук, тъй като има способността бързо да помогне на тялото да се пречисти от вредните субстанции на алкохола.

Малините са и перфектната храна за бременни. Бъдещите майки, които често повръщат или се чувстват неразположени, могат да наблегнат на малините или на пресния малинов сок.

Освен това малините са полезни и при инфекции на белите дробове. Консумирането на дребните плодове има отхрачващ ефект при сухи бронхити.

Малините са добри и за сърцето както и за цялостното състояние на организма, тъй като го обогатява с ценни витамини и минерали.

Малините съдържат висок процент на калий, който регулира водния баланс в организма. В състава им има още калций, магнезий и фосфор, които укрепват здравината и плътността на костната система и зъбите. Приемът на повече малини регулира и дейността на нервната система и мускулите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest