IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Червените боровинки - най-добрият приятел на жените

29 август 2012 10 40

Имат безброй полезни качества

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Те участват в безброй сцени на култовия сериал „Сексът и градът", като отличителен знак на алкохолния коктейл „Космополитън".

Но истината е, че тези малки, безкостилкови плодове представляват едно „зрънце чудо", което съдържа множество ползи за здравето.

Червените боровинки съдържат огромно количество витамин С, съдържат полезни антиоксиданти и освен това действат противовъзпалително върху тялото. Техните ползи за здравето са следните:

• Покачват нивата на добрия холестерол, което е полезно за сърцето. Те са "чистач" на лошия холестерол и стабилизатор на кръвното налягане.

• Правят ви по-остроумни. Високото съдържание на антиоксиданти и противовъзпалителните им свойства, защитават мозъка от загуба на памет и подобряват координацията, която се влошава от процеса на стареене.

• Червените боровинки са особено полезни за очите. Намаляват симптомите на дегенерация на зрението и перде на очите.

• И разбира се, тези боровинки подобряват здравето на пикочния мехур. Нови тайвански изследвания потвърдиха, че червените боровинки са ефективни в предотвратяването на инфекции на пикочните пътища като цистит.

Червените боровинки имат отчетлив, тръпчив вкус, който често е маскиран, чрез добавяне на захар, в някои сокове. За да получите максимална полза от този плод, консумирайте сокове без добавена захар с висока концентрация (най-малко 20%) на самия плод.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

TeddyBearr ( преди 11 години )
Кога е сезонът им?? Аз никъде не съм виждала(освен сушени).
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар