Сос от червени и черни боровинки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сосове
Сос от червени и черни боровинки
Сос от червени и черни боровинки
admin
Добавена от: admin
17697
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 гр. замразени или пресни черни боровинки
250 гр. замразени или пресни червени боровинки
5 с.л. захар
1/2 ч.л. сол
2 с.л. червено вино
3/4 чаша вода
1 ч.л. прясно смляно индийско орехче
2 ч.л. канела на прах
1 ч.л. балсамов оцет
1 с.л. настъргана лимонова кора
2 скилидки чесън

Сложете всички продукти в по-дълбок съд на предварително загрят котлон и ги оставете да къкрят за около 30-40 минути, докато течността се изпари и се образува гъст сос. Използвайте преса за картофи (решетъчна лъжица), за да намачкате боровинките, докато сосът стане гладък. Може да го оставите и в този вид, ако предпочитате плодчетата едри. Поднесете на стайна температура към печено пуешко или пилешко месо, а също и към дивеч. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft